Over mij

Met Luna wil ik licht laten schijnen op de dood en het leven

Luna is opgericht door Helma Luiten om mensen te begeleiden bij afscheid en uitvaart. De directe aanleiding was het overlijden van mijn vader: ik realiseerde me dat ik zelf ook een bijdrage wil leveren aan mensen die afscheid moeten nemen. Langer geleden is mijn bijzondere vriendin Johanne ziek geworden en gestorven. Toen al zag ik dat de tijd rondom sterven er een is waarin intens wordt geleefd. Een tijd waarin het duidelijk is wat belangrijk is en wat niet. Een tijd ook waarin mensen enorm zijn verbonden met elkaar. Ik ben geen traditionele uitvaartondernemer die bepaalt, maar iemand die luistert, mogelijkheden aandraagt en u de ruimte geeft om zelf te bepalen hoe het afscheid eruit komt te zien. Waarbij u op mij kunt rekenen voor coaching en ideeën.

Ik vind het een voorrecht om samen boven water te krijgen wat belangrijk is om bij de uitvaart naar voren te brengen. Samen toewerken naar een ceremonie die de overledene eert en de nabestaanden houvast geeft in hun rouwproces.

In 2016 heb ik de opleiding tot uitvaartbegeleider gevolgd bij Meander, waarin ik de veelzijdigheid van het vak en de kracht van luisteren en rituelen heb leren kennen. Ik heb een achtergrond in Industrieel Ontwerpen en heb 19 jaar gewerkt bij TNO waarin ik onder andere als spin in het web de organisatie hielp duurzamer te worden. Het verbinden van hoofd en hart en het samenwerken aan een betere toekomst neem ik mee in het uitoefenen van mijn nieuwe vak.

Door de overledene te eren en daarmee het licht te schijnen op het leven dat is geleefd en de nabestaanden figuurlijk bij te schijnen in het verdriet hoop ik de toekomst voor mensen een stukje beter te maken.

HelmaLuiten

Contact