Blog

Over verdriet, liefde en loslaten
29 december 2017
TODO
Hoe ben ik er toe gekomen om uitvaarten te gaan begeleiden? Wat komt er kijken bij een uitvaart en wat zijn mijn ervaringen tot nu toe? Angèle Fontijn van ZorgRadio RAZO uit Delft interviewde mij.
Beluister hier
het interview

4 november 2017
TODO
Met een fietstas vol bloemen fietste ik maandag door Den Haag Ypenburg. Bezoekers van Pareldag hadden de dag ervoor bij mij thuis een bloem uitgekozen voor een vriend of een vriendin in de wijk. Aanbellen en dan vertellen dat iemand speciaal deze bloem heeft uitgekozen om aan jou te geven. Die reacties op de gezichten.... onbeschrijfelijk!
Wat een bloem
kan betekenen

25 oktober 2017
TODO
14 Jaar geleden kwam ik met mijn gezin in Ypenburg wonen. Er was nog geen wijk, geen sociale gemeenschap, dus iedereen was op zoek naar verbinding. Als eerste bewoners deden we veel samen: met andere jonge ouders de achtertuinen aangepakt, kindveilige hekjes bij de waterkant gemaakt en terrassen aangelegd waarop we konden bbq-en. Vriendschappen werden geboren.
Lees hier hoe en
wanneer op pareldag

30 augustus 2017
TODO
De begraafplek van Lady Diana, midden in de natuur, is inspiratiebron geweest voor het natuurbegraven in Nederland. Welke mogelijkheden zijn er als je woont in de Randstad?
Meer over Lady Di
en natuurbegraven

10 augustus 2017
TODO
Dit jaar zijn mijn man, twee dochters en ik met de fiets op vakantie geweest. Langs de oevers van de Maas fietsten we door België richting Frankrijk en de Ardennen. De natuur is dan heel dichtbij. Je voelt de wind door je haren, de heuvels die je terugduwen in je zadel, warmte van de zon en de verkoeling van de regen.
Over verbinding
via de natuur

4 juli 2017
TODO
Tips voor persoonlijke
kaartjes, deel 2

12 juni 2017
TODO
Wat zeg je als je weet dat iemand ongeneeslijk ziek is?
Wat schrijf je op de kaart voor een vriendin wiens man onlangs is overleden?
Tips voor
persoonlijke kaartjes

28 april 2017
TODO
"Als ik het woord 'fietsmand' zeg, waar denk jij dan aan als je aan Cees denkt? En wat bij het woord 'opgelucht'?"
Meer over samen
herinneren

14 maart 2017
TODO
We willen graag dingen sneller en efficiënter doen. Je zou verwachten om meer tijd over te houden voor dat wat er toe doet. Maar in de realiteit vullen we dit op met meer, grootser, sneller.... Neem jij tijd om bewust stil te staan?
Meer over vertragen
en de moed die dat vraagt

12 januari 2017
TODO
Donderdag 12 januari 2017 is Luna Liefdevol afscheid gestart met een openingsfeestje met mijn 'supporters'. In het knusse restaurantje KNUS in het Delftse Hout. Op de avond van de volle maan...
Meer over de opening
bij volle maan